Edellisestä kerrasta hoidettavien tilojen määrä on noussut kuuteen eli tuplaantunut.

Tehokkuutta lisääviä uusia innovaatioita on kaksi. Ensinnäkin tehostunut yhteistyö naapureiden kanssa lahjojen jaossa, jossa ilmoitetaan joko Facebookin pikaviestimellä tai puhelimella etukäteen napattaviksi tulevista virtuaalimaataloushyödykkeistä tarkasti valituille yhteistyökumppaneille. Näin voidaan paremmin kilpailla salaliittoja tehneiden Pispalan vilunkiakkojen kanssa.

Toinen uutuus on tehostunut ajankäyttöseuranta. Lyijykynällä merkitään sinikantiseen vihkoon kasvien istutus- ja tuleentumisajat sekä tärkeimpien karjaeläinten ruokinta-ajat. Näin eivät sadot pilaannu eikä koira joudu heitteille. Tämä tarkoittaa myös sitä, että tämä sinikantinen vihko on se, mikä määrää reaalisenkin kotitalouden ajankäyttösuunnitelmat. Toisaalta kuudella tilalla on niin paljon puuhaa, ettei tosielämässä paljon mitään enää ehdi tekemäänkään.

Pelimammamme herätyskello on tiuhassa käytössä, kun hän puolen tunnin pätkistä kasaa n. 4-5 tunnin vuorokautista untaan. Kahvin kulutus on kolminkertaistunut sitten edellisen vuosineljänneksen.

Tavanomaisia kotitöitä pelaajamme voi auttavasti suorittaa, jos hän pääsee päivittämään Facebook-näkymäänsä sujuvasti vähintään kahden minuutin välein.



Laatusanat maanis-depressiivinen ja paranoidinen antavat selkeän kuvan virtuaalisen kuumailmapalloilun ja Eiffeltornien rakentelun harrastajastamme. Ilo on ylimmillään sulka- tai ötökkäkokoelman harvinaisuuden löydyttyä, mutta vaihtuu pian raivoavaan masennukseen, kun Facebook, Zynga ja tietokonevalmistajat näyttävät puutteellisine palveluineen liittoutuneen yksissä tuumin virtuaalimaatalouden yölypsäjää vastaan.

Taloudessamme ei voi enää katsoa televisiota, kuunnella musiikkia tai radiota. Jatkuvana ohjelmana (ja ongelmana) on suuren kaaren eeppinen monologi, joka vivahteikkaasti seuraa uudisraivaajatilojen vaiheita jossain internetin raivaamattomilla salomailla. (Vanhan polven kriitikot saattaisivat hämmästellä kuinka käyttökelpoinen eräs v-alkuinen sana onkaan kuvailemaan monelta kantilta ja monessa tunnetilassa virtuaalimaatalouden iloja ja suruja.)

Asunnon ulkopuolelle asioille pelurimme joutaa vain viranomaisiin, jotka vaativat välttämättä henkilökohtaista läsnäoloa. Esimerkiksi jatkuvasti pahenevat tuki- ja liikuntaelinten vaivat eivät saa PC-karjakkoamme lääkäriin vaan hän googlaa niihin uusia kotihoitoja plouaamisen ja harvesteeraamisen (FarmVille-uudissanoja = kylvö, sadonkorjuu) suomina vähäisinä joutohetkinä, muttei tunnu onnistuvan. Kaupat, postit ja sen semmoiset hoitavat muu perheenjäsen.

Ulkoilemaan siipikarjaeksperttimme intoutuu ehkä kerran kahdessa viikossa maksimissaan puoleksi tunniksi, mutta heti Facebookin alttarin ääreen palattuaan katuu katkerasti tyhmyyttään, kun huomaa Pispalan petturilehmien vieneen taas kerran kaikki kultamunat.