1.

Tee aviomiehen ystävien satunnaisistakin vierailuista mahdollisimman epämiellyttäviä - he häiritsevät kotirauhaasi, miehen pitäisi tavata heitä jossain muualla.

 

2.

Muista jokaisen riidan yhteydessä kaivaa esiin miehesi entinen puoliso tai tyttöystävä - ei sillä ole väliä, vaikka erosta olisi kuinka kauan; lataa peliin kaikki se kauna, joka pursuaa lähestymiskiellosta, jonka sait!

 

2030099.jpg

 

3.

Pidä huolta, että kodissasi kaikki muu toiminta keskeytyy, kun luet lehteä, syöt, nukut, meikkaat tai teet mitä vain, minkä suorittamiseen tarvitset RAUHAA. Jos RAUHAA vähänkin häiritään, muista raivostua - vääryys tulee ehdottomasti kostaa.

 

4.

Kehitä itsellesi joukko ikuisuuspuheenaiheita esim. tupakkalakko, liikunnan aloittaminen, lääkäriin meno vaivojen (lukuisia vaihtoehtoja) takia, huonekasvien kunto, työehtosopimusasiat työpaikalla tai humalaiset rahanlainaajat. Näillä aiheilla pääset irti aviopuolison esille ottamista kysymyksistä ja niiden retoriseen syvällisyyteen voi vedota, jos puoliso kehtaa väittää ettette keskustele koskaan mistään.

 

2030097.jpg

 

5.

Muista aina nostaa hirveä meteli kadotettuasi jonkin paperin tai tavaran sotkuisiin säilöihisi tai osto- ja myyntiliikettä muistuttavaan käsilaukkuusi. Ylimalkainen jonkun muun syyttely tapahtuneesta on tärkeää.

 

6.

Älä suostu mihinkään ehdotukseen heti vaan laadi ainakin väljä aikataulu, josta ei saa selville asian aloitusajankohtaa. Jos sinulta pyydetään jotain, mikä ei koske itseäsi eikä vaadi paljoa vaivaa, muista nakella niskojasi ja tehdä loukkaantuneena selväksi, että puutut asiaan vain ja ainoastaan armosta.

 

7.

Älä koskaan hukkaa hyvää riidanaihetta. Riidan sopiminen ei saa tarkoittaa, että aihe olisi loppuun käsitelty. Hyvät aiheet kannattaa varastoida vastaisen käytön varalle, ne ovat hyviä pommeja heitellä seuraavan ottelun sekaan.

 

2030095.jpg

 

8.

Syvällistä keskustelua riidanaiheista tulee kaikin keinoin välttää. Riidan aikana tepsiviä toiminnallisia keinoja ovat hysteerinen kirkuminen sekä ovien ja tavaroiden paiskominen. Riidan sopimistilanteen suvannossa pitempi keskustelu tulee rajoittaa pariin repliikkiin ja asian venyessä tulee äänensävyllä antaa ymmärtää uuden sodan olevan puhkeamassa.

 

9.

Muista inttää vastaan myös sellaisista asioista, joista sinulla on olematon tai hatara käsitys.

 

10.

Tee puolisollesi selväksi se, että sinusta puhuminen muille on anteeksiantamatonta. Ole vilpittömän hämmästynyt, kun puolisosi kertoo sinun muka kuvailleen häntä pitkin kapakoita 'juopoksi naistenhakkaajaksi'.

 

11.

Älä tule puolison kanssa sopimiisi tapaamisiin, älä noudata ilmoittamaasi kotiintuloaikaa. Älä missään tapauksessa ilmoita 'esteistä'. Älä ole tavoitettavissa - sinun puhelimesi äänihän ei kuulu. Tämä käytös on helppo perustella VAPAUDEN ja OMAN ELÄMÄN tarpeella. Puheet käytöstavoista voi nujertaa syytteillä holhoamisesta ja vakoilusta.

 

12.

Jos jotenkin kuitenkin onnistut riidoissa ajautumaan ahdinkoon, sotke koko mylly puolison 'ahdistavalla' alkoholinkäytöllä ja repäisevillä uhkauksilla erilaisista ääriliikkeistä, jotka saatat ottaa käyttöön.

 

2030098.jpg

 

13.

Yksikään loukkauksesi, virheesi, ylilyöntisi tai paskamaisuutesi ei missään tapauksessa ole anteeksipyyntösi arvoinen.